Aktualitet OPINION 

Si mund të mburremi me Sindikatat që nuk funksionojnë?

Shoqatat sindikale në Europë dhe më tej, merren çdo ditë me kushtet e punës,trajtimin ekonomik të punonjësve, sigurinë në punë, shanser e barabarta,luftojnë kundër shfrytëzimit të njeriut,punës së zezë, mospagimit të kontributeve,aksidenteve në punë, punës së të miturve, diskriminimeve në vendet e punës, e kështu me rradhë.

Po a protestojnë sindikatat në Shqipëri? A janë ato, mbrotjëse të punonëjsve? A kanë drejtuesit e tyre, fuqi morale për të protestuar përballë partive politike dhe qeverive? A ekzitojnë realisht sindikata dhe çfarë “modeli” janë?

Këtyre pytjeve mundë tiu përgjigjemi kështu:

Sindikatat në Shqipëri, janë kukulla në shërbim të partive politike, janë “dordolecë” qè nuk trembin as… mizat !Mos harrojmë që kemi në Shqipëri 224 sindikata në të gjitha fushat.Sindikata në Shqipëri nuk janë të shfaqura në asnjë vend, nuk mbrojnë as të drejtat e grupit për të cilin janë rregjistruar, ndërkohë që papunsia dhe mjerimi në Shqipëri është në kushte mizerable.

//K.P//qpl.al

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Comments

0 comments

Related posts

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.