HomeLAJME45 vrasje për 2020-n, Lleshaj: Rendi, në vlerat më të mira historike

45 vrasje për 2020-n, Lleshaj: Rendi, në vlerat më të mira historike

Ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj vlerëson se 2020-ta është viti që ka shënuar nivelin më të ulët të kriminalitetit në vendin tonë. Në studion e “Opinion”, Lleshaj tha se rendi në Shqipëri është në vlerat më të mira historike, të 30 viteve të fundit.

Zoti Lleshaj, janë disa vrasje të fundit ditë pas dite… Janë vrasje mafioze, larje hesapesh, por janë vrasje. Çfarë po ndodh? Policia nuk ka informacion për këta njerëz të përfshirë në trafiqe ose me një të shkuar kriminale?

Unë nuk kam të dhëna që ka vrasje të një pas njëshme, përditë, ka patur një vrasje ditët e fundit. Nëse do të bëhet një rezyme e përgjithshme të këtij fenomeni në Shqipëri, gjithsej për gjithë vitin 2020 janë 45 vrasje.

Po 3 janë vetëm 3 ditët e fundit…

I llogarisim dhe ato jashtë vendit?

Dhe ato jashtë vendit… po personazhe shqiptare janë.

Po personazhe shqiptare janë, por janë jashtë juridiksionit tonë, kështu që ne nuk japim dot përgjigje për shqiptarët jashtë.

Gjithsesi janë larje hesapesh të problematikës që kanë pasur në Shqipëri.

Sigurisht, por nëse do të bëjmë analizë pastaj, le të bëjmë analizë. Fenomeni nuk është në përmasa shqetësuese, përkundrazi është në minimumin e historisë 30-vjeçare të Shqipërisë. Kurrë nuk kemi patur këtë numër kaq të paktë veprash të rënda sa viti 2020.

Pra ju konsideroni që rendi publik në Shqipëri ka një lloj stabilizimi?

Jo stabilizimi, është në vlerat më të mira historike, të 30 viteve të fundit.

Që prej vitit 1991 e këtej?

Në të gjithë parametrat e tij.

Mbi çparametra mbështeteni?

Që të masësh nivelin e rendit dhe të sigurisë ka disa indikatorë, janë disa vepra penale të rëndësishme që maten, regjistrohen dhe krahasohen. Dhe nëse i marrim këto vepra kryesore kriminale rezulton që jemi në nivelin më të ulët në historinë tonë./tvklan.al

Most Popular