HomeLAJMEBota sërish në alarm! Të fikët, të vjella dhe djegie sysh, shpërthen...

Bota sërish në alarm! Të fikët, të vjella dhe djegie sysh, shpërthen një tjetër sëmundje e panjohur

Zyrtarët në Indi po hetojnë shkakun e një sëmundjeje të paidentifikuar që la më shumë se 140 njerëz të shtruar në spital gjatë fundjavës.

Pacientët nga Eluru në Andhra Pradesh, kishin një gamë të gjerë simptomash nga të përzierat deri te krizat dhe të fikët, thanë mjekët, raporton BBC, duke deklaruar se shumë prej të shtruarve në spital u rikuperuan dhe u lëshuan shpejt.

Media lokale thotë se pacientët bënë teste për virusin korona, të cilat ishin të gjitha negative.

“Njerëzit që u sëmurën, veçanërisht fëmijët, papritmas filluan të vjellin pasi u ankuan për djegie të syve. Disa prej tyre u ra të fikët ose pësuan sulme,” tha një zyrtar mjekësor në Spitalin Shtetëror Eluru për Indian Express.

Sipas një raporti në Hindustan Times, njerëzit që kanë raportuar simptomat nuk janë nga e njëjta zonë dhe nuk janë të lidhur. Zonat e prekura përfshijnë zonat Padamara Veedhi, Kothapeta dhe Vangaya Gudem. Raporti tha se simptomat vazhdojnë për 10 deri në 15 minuta.

Ndërkohë, Ministrja e Shëndetësisë e Shtetit Alla Kalikrishna Srinivas nxitoi në spital dhe vizitoi pacientët. “Mjekët po përpiqen të eksplorojnë arsyen e sëmundjeve masive. Të gjithë pacientët nuk janë të qëndrueshëm. Një vajzë dërgohet në Vijayaëada për trajtim më të mirë. Ekipi i mjekëve shkoi në zonën ku kaq shumë njerëz u sëmurën në të njëjtën kohë dhe janë kryerjen e testeve mjekësore në çdo shtëpi në atë zonë”.

Most Popular