HomeLAJMEVaksina e Covid/ 90 vjeçarja e para në botë që merr vaksinën...

Vaksina e Covid/ 90 vjeçarja e para në botë që merr vaksinën e Pfizer në Mbretërinë e Bashkuar

Një grua 90-vjeçare nga Irlanda e Veriut është bërë personi i parë në botë që ka marrë vaksinën Pfizer / BioNTech Covid jashtë kushteve të provës – duke shënuar fillimin e programit të vaksinimit masiv të MB.

Margaret Keenan, nga Enniskillen, tha se ndihej “aq e privilegjuar” për të marrë vaksinën në Spitalin Universitar, Coventry.

Qendrat në Mbretërinë e Bashkuar do të vaksinojnë moshat mbi 80 vjeç dhe disa anëtar të personelit shëndetësor dhe të kujdesit.

Programi synon të mbrojë më të prekshmit dhe të kthejë jetën në normalitet.

Zonja Keenan tha: “Ndihem kaq e privilegjuar që jam personi i parë i vaksinuar kundër Covid-19, është dhurata më e mirë për ditëlindjen e hershme që mund të uroj sepse do të thotë që më në fund të kaloj kohë me familjen dhe miqtë e mi në Vitin e Ri pasi isha vetë për pjesën më të madhe të vitit “.

Mbretëria e Bashkuar është vendi i parë në botë që filloi të përdorë vaksinën Pfizer, pasi rregullatorët miratuan përdorimin e saj javën e kaluar.

Vaksinimi nuk do të jetë i detyrueshëm.

Kryeministri Boris Johnson tha: “Sot shënohet një hap i madh përpara në luftën e Mbretërisë së Bashkuar kundër koronavirusit.”

Most Popular