HomeLAJMEBiden bën vaksinën live/ Presidenti i zgjedhur i kërkon amerikanëve që të...

Biden bën vaksinën live/ Presidenti i zgjedhur i kërkon amerikanëve që të vaksinohen: Është e sigurt

Presidenti i zgjedhur amerikan e mori dozën e parë të vaksinës së Pfizer dhe Biontech kundër koronavirusit, në një transmetim live, në mbështetje të përpjekjeve të zyrtarëve publik për të bindur amerikanë se vaksina është e sigurt.

Ai i kërkoi amerikanëve që ta bënin vaksinën pasi ajo është e sigurt. Biden dhe bashkëshortja, Jill, falenderuan punonjësit e sektorit të shëndetësisë në qendrën ku u vaksinuan.

‘Po e bëj këtë për të dëshmuar që njerëzit duhet të jenë të përgatitur kur tu vijë radha për vaksinën. Nuk ka asgjë për tu shqetësuar. Bërja e vaksinës është një gjë, por mundja e virusit, një tjetër. Do të duhet kohë, ndaj ju lutem, dëgjoni ekspertët e shëndetësisë dhe ndiqnin udhëzimet e tyre për mbajtjen e maskës dhe evitimin e udhëtimeve për festa’- tha Biden.

Politikanë kryesorë amerikanë, mes të cilëve Mike Pence, Zëvendëspresidenti, Nancy Pelosi, Kryetarja Demokrate e Dhomës së Deputetëve dhe Mitch McConnell, lider i shumicës republikane në Senat, morën dozat e vaksinës të premten. Duke i bërë vaksinat në publik, e duke mos shfaqur efekte anësore, ata shpresojnë që do të luftojnë valën e skepticizmit për sigurinë e vaksinës dhe efikasitetin e saj. Edhe Zëvendëspresidentja e zgjedhur, Kamala Harris, dhe bashëkëshorti i saj, do ti marrin vaksinat publikisht javën e ardhshme.

Most Popular