HomeLAJMEXhelal Mziu, një shpresë për dibranët

Xhelal Mziu, një shpresë për dibranët

Nga Lulzim KITA
Chikago, Ilinois, SHBA

Si te gjithe emigrantet shqiptare qe pas punes ndjekin zhvillimet ne Shqiperi, me ka gezuar pa mase lajmi i caktimit te ish-kryetarit te bashkise Kamez, Xhelal Mziu si drejtues politik i PD per fushaten zgjedhore ne qarkun e Dibres.

Historikishte fshati im i lindjes, Stebleva, ka qene ne administrimin e rrethit te Dibres dhe kjo ka qene nje ure lidhese mes steblevasve dhe dibranve, eshte krijuar nje miqesi tradicionale, dhe ka patur nje harrmoni shembullore. Ne biseda me miqte e mi dibrane, po edhe shoke ish-studente me jane shprehur se ndjehen te vleresuar me caktimin e Xhelal Mziut si drejtues politik.

Mziu nga viti 2013 mban edhe një nga titujt mjaft te rendesishem shkencore, pikerisht gradën “Doktor”. Kjo grade e larte shkencore i eshte dhene nga Universiteti Bujqesor i Tiranes, çka tregon se kemi te bejme me nje njeri te formuar, profesionist ne fushen e ekonomise dhe zhvillimit! Jeta dhe mirëqenia e familjeve dibrane do te jete lajtmotivi i votes qe po troket.

Xhelal Mziu nuk eshte thjesht nje zgjedhje, por një shprese e vete dibraneve tashme te braktisur nga rilindja e djallit. Xhelali eshte lokomativa qe do veje ne levizje trenin e madh te dibranve ne udhen e shpresedhense te Partise Demokratike, udhehequr nga lideri vizionar, Lulzim Basha! Gjithashtu zoti Mziu njihet si nje pjestar i devotshem i Partise Demokratike. Ai i ka sherbyer historikisht PD-se me perkushtim dhe vendosmeri te larte Megjithate mund te themi se nje vlere ka ngelur e palekundur per zotin Mziu gjate karrieres se tij, adhurimi dhe admirimi i liderit historik, doktor Sali Berisha. Pra Dibra kishte nevoje per Xhelalin, per birin e vet, i cili shkon ne Dibren e varfer e te lene ne harrese, ne Dibren e oligarkve, te hajdutve te votve, ne Dibren e brekeve te Shukriut!

Nuk munde t’i pershkruaj ne nje shemin te gjitha arritjet e Xhelalit, ne kohen kur drejtonte per te treten here bashkine e Kamzes, gjeti nje qytet te shkateruar dhe i ktheu dinjitetin, shtroi rruge e beri trotuaret, e pastroi qytetin dhe shtoi siperfaqet e gjelberta, ndertoi ojekte kulturore, kanalizime ujrash e ujesjellsish. Mziut nuk i mungone pervoja, te cilen kerkon ta tejçoje edhe ne Diber dhe me nje ambicje siç munde ta kete vetem zoti Mziu, besoj se e djathta dibrane ne drejtimin e Mziut do te renditet e para ne zgjedhjet e 25 prillit.

Most Popular