HomeLAJMEOBSH: “Rusët po sulmojnë qendrat shëndetësore në Ukrainë”

OBSH: “Rusët po sulmojnë qendrat shëndetësore në Ukrainë”

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka konfirmuar disa sulme në qendrat e kujdesit shëndetësor në Ukrainë dhe po heton të tjera, tha të dielën shefi i agjencisë.

Sulmet shkaktuan vdekje dhe lëndime të shumta, ka shkruar Tedros Adhanom Ghebreyesus në Twitter.

“Sulmet ndaj objekteve të kujdesit shëndetësor ose punëtorëve shkelin neutralitetin mjekësor dhe janë shkelje të ligjit ndërkombëtar humanitar”, ka shkruar ai.

Most Popular