HomeLAJMENjë nga snajperët më “vdekjeprurës” në botë i bashkohet Ukrainës: Dua t’i...

Një nga snajperët më “vdekjeprurës” në botë i bashkohet Ukrainës: Dua t’i ndihmoj, njerëz të pafajshëm po bombardohen!

Sipas New York Post, ish-anëtari i elitës së Regjimentit Mbretëror 22 të Kanadasë tha se kjo është një përvojë surreale dhe kjo vjen nga dikush që shërbeu si në Irak ashtu edhe në Afganistan, si dhe u bashkua me luftëtarët kurdë disa vite më parë për të luftuar ISIS-in.

  • foto galeri

Wali tha se u përshëndet nga ukrainasit me krahë hapur kur shkoi për të luftuar.
“Ata ishin shumë të lumtur që na kishin ne”, tha Wali. “Është sikur u bëmë miq menjëherë”.
“Një javë më parë, unë isha ende duke programuar gjëra”, ka rrëfyer ai. “Tani po marr raketa antitank në një magazinë. … Ky është realiteti im tani”.

 

Ish-snajperisti elitar i Forcave Kanadeze ka përvojë të gjerë luftarake me turne të mëparshëm në Irak dhe Afganistan.

 

Kanadezi tha se do të humbasë ditëlindjen e parë të djalit të tij, i cili është kthyer në shtëpi me pjesën tjetër të familjes së tij të re.

Most Popular