HomeLAJMESi po i përdor Ukraina armët perëndimore për të shfrytëzuar dobësitë ruse

Si po i përdor Ukraina armët perëndimore për të shfrytëzuar dobësitë ruse

Dështimi i Moskës për të bërë një përparim të rrufeshëm në Ukrainë dhe për të kapur qytetet kryesore i detyrohet shumë përdorimit të pajisjeve kompakte.

Inteligjenca perëndimore, fotografët e luftës dhe mijëra orë filmime të paverifikuara të publikuara në mediat sociale kanë përshkruar imazhet përcaktuese të pushtimit rus të Ukrainës: tanke dhe automjete të tjera ushtarake ruse të shkatërruara, të djegura dhe të braktisura, duke bllokuar rrugët ose të ngecur në kanale.

Suksesi i Ukrainës në zmbrapsjen e planit fillestar të Rusisë për një avancim të rrufeshëm dhe kapjen e Kievit dhe qyteteve të tjera të mëdha i detyrohet shumë aftësisë së vazhdueshme të ushtrisë së saj për të synuar dhe shkatërruar automjetet e blinduara, duke i shkaktuar humbje të mëdha dhe vonesa të mëdha autokolonave që dëshironin të avanconin, raporton financialtimes.

Shpesh të armatosur vetëm me raketa-hedhëse portative të lëshuara nga shpatullat – mijëra prej të cilave janë siguruar nga vendet perëndimore që nga fillimi i pushtimit – grupe të vogla trupash ukrainase kanë përdorur terrenin e tyre dhe taktikat e Rusisë në avantazhin e tyre dhe kanë ndihmuar në udhëheqjen e një rezistence që ka befasuar edhe mbështetësit më të afërt të Kievit në perëndim, transmeton Telegrafi.

Armët kompakte të përdorura nga Ukraina dhe artileria e rëndë në të cilën mbështeten trupat ruse përbëjnë shtyllën kurrizore të taktikave të kundërta të përdorura nga të dyja palët.

Grupet taktike të batalionit të Rusisë

Një nga rezultatet kryesore të një rinovimi rrënjësor të forcave të armatosura ruse që kulmoi në vitin 2012, grupi taktik i batalionit është njësia kryesore luftarake e ushtrisë së vendit.

SHBA-ja vlerëson se 100 nga afërsisht 170 BTG-të e Rusisë – të dizajnuara që të jenë të adaptueshme shpejt dhe të kenë nivele të larta të zjarrit – janë vendosur në Ukrainë.

Most Popular