HomeLAJMEKërcënimi rus, lëvizje në Britaninë e Madhe, bën gati kolonën me armët...

Kërcënimi rus, lëvizje në Britaninë e Madhe, bën gati kolonën me armët bërthamore

Një kolonë bërthamore britanike, ka udhëtuar 400 milje deri në një depo armësh.

Kjo kolonë është parë në Lesmahogow, 25 milje në jug të Glasgow.

Kolona e armëve u gjurmua nga Nukewatch UK, e cila monitoron lëvizjet e armëve ushtarake nga Themelimi i Armëve Atomike Burghfield pranë Reading deri në Coulport në Argyll dhe Bute.

GlasgowLive raporton se udhëtoi në perëndim në M74, pikërisht përmes anës jugore të Glasgoë-it përpara se të bashkohej me M8 dhe të kalonte mbi Urën Erskine dhe të kalonte pranë Loch Lomond.

 

 

Itinerari u kap në video në maj 2021 dhe në mars të atij viti.

Aktivistja e Nukewatch në Mbretërinë e Bashkuar, Jane Talents, tha për GlasgowLive :

“Ne mendojmë se kjo është [rruga] më e mundshme në atë kohë të natës. Dhe duke parë kohën e tij, unë do të thosha po, ndoshta kjo është ajo që bëri, mori M74 në M8 mbi Urën Erskine dhe lart A82 në Loch Lomondside. Unë e di se ishte rreth orës 23:30 mbrëmë që ai hyri në [RNAD] Coulport. Unë mendoj se ishin katër transportues. Llogaritja jonë është se secili nga ata kamionë mund të mbajë dy, por një nga kamionët është bosh si rezervë në rast të prishjes. Pra, nëse janë katër, ne presim që të ketë gjashtë raketa luftarake, ose gjithsesi deri në gjashtë raketa”.

Gjatë udhëtimeve të tilla, autokolonat transportojnë raketat bërthamore nga AËE Burghfield, ku raketat e luftës kthehen në RNAD Coulport, ku ato instalohen në nëndetëset bërthamore të Marinës Mbretërore.

Jane tha:

“Nuk ka pasur asnjë që nga tetori i vitit të kaluar që është paksa e çuditshme. Por në fund pati një zhvillim. Duhet të ketë ndonjë arsyetim në çmendurinë e tyre, por ata kurrë nuk do të na sqaronin se çfarë është kjo. Por po, kjo është kthyer në rutinë, thjesht rinovim. Ata nuk po armatosen për të bombarduar Rusinë apo diçka të tillë, por ata mund ta bëjnë këtë në çdo kohë. Unë nuk mendoj se kjo kolonë është më shqetësuese sesa fakti që ne jemi gjithmonë, 24/7, të armatosur dhe të gatshëm për të filluar një luftë bërthamore. Dhe po padyshim që kjo situatë aktuale është shumë, shumë alarmante”.

Most Popular