HomeLAJMEBurri në Indi thotë se hakoi faqen e një linje ajrore për...

Burri në Indi thotë se hakoi faqen e një linje ajrore për të gjetur bagazhin e humbur

Një burrë thotë se u detyrua të hakonte faqen e internetit të një linje ajrore vendase indiane për të gjetur bagazhin e tij të humbur.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Nandan Kumar, 28-vjeçar, thirri për ndihmë IndiGo-n – një transportues me kosto të ulët, pasi kuptoi se ai kishte ndërruar çantën e tij me një pasagjer.

Por pasi IndiGo refuzoi ta ndihmonte atë të gjurmonte personin tjetër, Kumar tha se ishte në gjendje të merrte informacione rreth tij nga faqja e internetit e linjës ajrore.

IndiGo i tha BBC-s se “në asnjë moment uebsajti IndiGo nuk u komprometua”.

Kumar thotë se ai nuk është një haker profesionist, por duhej të “bënte diçka” për të marrë bagazhin e tij. Në një seri postimesh në Twitter, Kumar, një inxhinier softuerësh, tha se në kohën kur ai arriti në rripin e bagazheve të aeroportit, një pasagjer kishte marrë çantën e tij dhe ishte larguar.

Ai tha për BBC se e kuptoi gabimin vetëm pasi u kthye në shtëpi, pasi të dyja çantat dukeshin njësoj.

Kështu, ai ishte në gjendje të identifikonte numrin e Rekordit të Emrit të Pasagjerit ose PNR-n të personit tjetër përmes një etikete bagazhi, por kur ai thirri linjën ajrore për të kërkuar informacion për pasagjerin, ata refuzuan të ndihmonin, duke përmendur rregullat e privatësisë dhe të mbrojtjes së të dhënave.

Një ditë, Kumar vendosi ta merrte situatën në duart e tij. Ai filloi të gërmonte në faqen e internetit të IndiGo-s duke përdorur PNR-në e pasagjerit, me shpresën për të gjetur një adresë ose një numër telefoni.

Ai provoi metoda të ndryshme, por asnjëra prej tyre nuk funksionoi.

“Pas të gjitha përpjekjeve të dështuara, instinkti im i zhvilluesit goditi dhe shtypa butonin F12 në tastierën e kompjuterit tim dhe hapa tastierën e zhvilluesit në faqen e internetit IndiGo”, tha Kumar.

“Mendova, ‘më lejoni të kontrolloj regjistrat e rrjetit’.

Ajo që gjeti ishte befasuese – numri i telefonit të pasagjerit. “Të jem i sinqertë, unë kontrollova vetëm për një numër telefoni ose për e-mail. Në thelb çdo gjë që mund të përdorja për kontakt për të marrë çantën time”.

Ai thotë se të dhënat e sistemit duhet të ishin të koduara, duke shtuar se kjo i lejonte kujtdo që të aksesonte informacionin privat. Por gjithçka përfundoi mirë për të. Ai telefonoi pasagjerin me numrin e telefonit që kishte marrë nga regjistrat e sistemit dhe të dy u takuan për të shkëmbyer bagazhet.

Most Popular