HomeLAJMENjë ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur në errësirë,...

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur në errësirë, brenda “kopshtit zoologjik më të trishtuar në botë” (FOTO)

“Kopshti zoologjik më i trishtuar në botë” ka një ari të verbër që është i mbyllur në kafaz për 30 vjet dhe majmunë të mjerë që janë mbajtur në errësirë.

Grupet britanike të mirëqenies së kafshëve po përpiqen të mbyllin qendrën, së cilës i është dhënë emri “Parku i Shpëtimit”.

“The Sun” shkruan se dhjetëra kafshë të tjera, përfshirë një luaneshë dhe majmunë, mbahen në errësirë në një hambar të rrënuar. Kjo u zbulua kur zyrtarët vizituan kopshtin zoologjik në Armeni.

Pronari pretendon se ai i shpëtoi kafshët nga gjuetarët dhe trafikantët. Por një organizatë bamirësie në Mbretërinë e Bashkuar i përshkroi kushtet si “tronditëse dhe ndër më të këqijat që kemi parë”.

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Qeveria armene është nën presion për të mbyllur parkun e kafshëve të shkatërruara.

Ndërkohë në mesin e kafshëve është një ari i verbër, me nofkën Nelson, i cili është mbajtur në një kafaz të mjerë për tre dekada. Dhëmbët e tij po kalben, por shikimi i tij mund të shpëtohet me operacion.

Sara, një luaneshë 13-vjeçare, është bllokuar për shtatë vjet në një hapësirë jo më të madhe se një strehë kopshti, thonë aktivistët.

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Ekziston gjithashtu një grup majmunësh të mbajtur në një hambar të qelbur pa dritë për vite me radhë – dhe një shqiponjë e paaftë të hapë krahët e saj në një kafaz të vogël.

Sipas “The Sun”, International Animal Rescue (IAR) me bazë në Mbretërinë e Bashkuar është përpjekur të shpëtojë ariun Nelson, por pronari Armen Tadevosyan, 71 vjeç, refuzon të heqë dorë nga ai.

71-vjeçari pretendon se për kafshët kujdesen mirë në kopshtin zoologjik në Armavir, një qytet i vogël 25 milje në perëndim të kryeqytetit të Armenisë, Jerevan.

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Një ari i verbër dhe majmunë të mjerë të mbajtur

Most Popular