HomeLAJMEVendet më të zgjuara në botë, ja si pozicionohet Shqipëria

Vendet më të zgjuara në botë, ja si pozicionohet Shqipëria

E zhvilluar në fillim të shekullit të 20-të si një mënyrë për të vlerësuar inteligjencën njerëzore, rezultatet e IQ janë përdorur prej kohësh për vendosjen në arsim, vlerësimin e paaftësisë intelektuale dhe vlerësimin e aplikantëve për punë.

Megjithëse rezultatet e IQ janë vënë në pikëpyetje vitet e fundit, praktika mbetet shumë në përdorim. IQ Research ka përpiluar informacione nga vende të ndryshme dhe ka llogaritur mesataret e tyre të IQ.

Ja se cilat vende janë mesatarisht mbi 90, që konsiderohen si inteligjencë normale ose mesatare.

Në vend të 17:  (Turqia, IQ mesatare: 90) (Kirgistani, IQ mesatare: 90) (Kroacia, IQ mesatare: 90) (Kili, IQ mesatare: 90) (Bosnjë dhe Hercegovinë, IQ mesatare: 90) (Shqipëria, IQ mesatare: 90)

Në vend të 16: (Tajlandë, IQ mesatare: 91) (Sierra Leone, IQ mesatare: 91) (Lituani, IQ mesatare: 91) (Qipro, IQ mesatare: 91) (Maqedonia (FYROM), IQ mesatare: 91) (Kamboxhia, IQ mesatare: 91) (Brunei, IQ mesatare: 91)

Në vend të 15: (Malajzia, IQ mesatare: 92) (Irlanda, IQ mesatare: 92) (Greqia, IQ mesatare: 92)

Në vend të 14: (Bullgaria, IQ mesatare: 93) (Argjentinë, IQ mesatare: 93)

Në vend të 13: (Vietnami, IQ mesatare: 94) (Rumania, IQ mesatare: 94) (Kazakistan, IQ mesatare: 94) (Gjeorgjia, IQ mesatare: 94) (Armenia, IQ mesatare: 94)

Në vend të 12: (Portugalia, IQ mesatare: 95) (Izraeli, IQ mesatare: 95)

Në vend të 11: (Uruguai, IQ mesatare: 96) (Slloveni, IQ mesatare: 96) (Sllovakia, IQ mesatare: 96) (Moldavia, IQ mesatare: 96)

Në vend të 10: (Ukrainë, IQ mesatare: 97) (Rusia, IQ mesatare: 97) (Maltë, IQ mesatare: 97) (Bjellorusia, IQ mesatare: 97)

Në vend të 9: (Shtetet e Bashkuara, IQ mesatare: 98) (Spanja, IQ mesatare: 98) (Letonia, IQ mesatare: 98) (Hungaria, IQ mesatare: 98) (Franca, IQ mesatare: 98) (Danimarka, IQ mesatare: 98) (Republika Çeke, IQ mesatare: 98) (Australi, IQ mesatare: 98) (Andorra, IQ mesatare: 98)

Në vend të 8: (Suedia, IQ mesatare: 99) (Polonia, IQ mesatare: 99) (Gjermania, IQ mesatare: 99) (Finlanda, IQ mesatare: 99) (Estonia, IQ mesatare: 99) (Kanada, IQ mesatare: 99) (Belgjika, IQ mesatare: 99)

Në vend të 7: (Mbretëria e Bashkuar, IQ mesatare: 100) (Norvegjia, IQ mesatare: 100) (Holanda, IQ mesatare: 100) (Luksemburgu, IQ mesatare: 100) (Austri, IQ mesatare: 100)

Në vend të 6: (Zvicra, IQ mesatare: 101) (Mongoli, IQ mesatare: 101) (Islanda, IQ mesatare: 101)

Në vend të5: (Italia, IQ mesatare: 102)

Në vend të 4: (Tajvan, IQ mesatare: 104)

Në vend të 3: (Kinë, IQ mesatare: 105) (Japonia, IQ mesatare: 105)

Në vend të 2: (Koreja e Jugut, IQ mesatare: 106)

Në vend të 1: (Singapor, IQ mesatare: 108) (Hong Kongu, IQ mesatare: 108)

Most Popular