HomeLAJMEPutini si Stalini, dërgon ekipet e ekzekutimit për të eliminuar çdo ushtar...

Putini si Stalini, dërgon ekipet e ekzekutimit për të eliminuar çdo ushtar rus që dezerton në luftë

Vladimir Putin po dërgon skuadra ekzekutimi në Ukrainë, me qëllim për të pushkatuar çdo rus që përpiqet t’i ikë luftës.

 

Shërbimet e sigurisë të Ukrainës pretendojnë se të burgosurit e luftës u kanë treguar atyre për taktikën e tmerrshme të Kremlinit, duke shfaqur gjithë habinë kur i janë drejtuar armët.

“Skuadrat e ekzekutimit” janë një ringjallje e taktikave të Stalinit të Luftës së Dytë Botërore dhe janë një tjetër shenjë e moralit të tmerrshëm midis trupave të Moskës.

Ka pasur gjithashtu raporte për dërgimin e njësive çeçene në përpjekje për të ndaluar dezertorët rusë.

 

 

Që nga fillimi i pushtimit rus më 24 shkurt, Kievi ka publikuar video të robërve rusë të cilët thoshin në kamera se si zgjodhën të hiqnin dorë në vend që të vazhdonin të luftonin.

Ukraina është përpjekur të përfitojë nga morali i dobët rus gjatë gjithë pushtimit dhe po zhvillon një luftë të vetën propagandistike për të promovuar histori suksesi.

Ata kanë bombarduar numrat e telefonit rusë me mesazhe që i udhëzonin se si të dorëzoheshin dhe thuhet se pak ditë më parë një komandant tanku u përgjigj pozitivisht.

Victor Andrusiv, një këshilltar i ministrit të punëve të brendshme, tha: “Ai nuk e pa pikën e luftës”.

U ra dakord për një takim dhe komandanti i tankut u mor pasi të gjitha trupat e tjera në tank kishin ikur tashmë në Rusi .

Z. Andrusiv shtoi: “Ai nuk mund të kthehej në shtëpi sepse komandanti i tij i tha se do ta qëllonte për vdekje dhe do të thoshte se vdiq në betejë.

“Misha na tha se mezi i kishte mbetur ushqim, struktura komanduese ishte kaotike dhe pothuajse mungonte, morali është shumë i ulët.”

Z. Andrusiv i bëri këto pretendime dje në mediat sociale, përveç luftës së vazhdueshme të komunikimit midis dy palëve.

Ai tha se të larguarit do t’i jepeshin 10,000 dollarë, një TV, telefon, kuzhinë dhe dush për të kaluar pjesën tjetër të luftës.

Historia e tij e jashtëzakonshme pason pretendimet në rritje se forcat ruse po pengohen nga dezertimet, me shumë prej trupave të saj rekrutët.
Denys Monastyrsky, ministri i punëve të brendshme, tha: “Ne po shohim raste të dorëzimit kur trupat ruse kontaktojnë vullnetarisht ushtrinë tonë dhe deklarojnë
se duan të dorëzohen, se nuk marrin pjesë në armiqësi aktive”.

Ai pohoi se shumë e kuptuan se po përdoreshin si “ushqim për top” nga komandantët e tyre.

Qendra për Strategjitë e Mbrojtjes, një institut udhëheqës në Ukrainë, i bëri jehonë kësaj, duke thënë: “Forcat ruse janë të vetëdijshme për pashpresën e situatës së tyre dhe zgjedhin gjithnjë e më shumë dezertimin për të shmangur vdekjen”.

Most Popular